Dabaka blog

Ezt a blogot azért hoztam létre, hogy saját magam által talált és mások által ajánlott képeket, videókat, egyebeket tegyek fel. Természetesen nem gondolom, hogy überelhetem a már évek óta növekvő népszerűségnek örvendő egyéb hasonló jellegű blogokat, ez nem is célom. Viszont annyi különbség még van ezekkel szemben, hogy ide saját írásaimat, fotóimat, videóimat is feltenném. És hogy ez kinek jó? Neked biztosan, ha tetszik, nekem pedig rengeteg önző és kevésbé önző ok miatt.

Utolsó kommentek

Címkék

3d (1) after effects (2) angol (1) back (1) blog (3) budapest (1) buszon (1) facebook (2) gondolatok (3) írások (1) játék (1) kép (1) kezdet (2) koncert (2) közlemény (6) nyár (2) nyelvvizsga (1) opcsal (1) pc (4) pech (1) saját (1) sketchup (1) videó (5) zene (2) Címkefelhő

2010.09.15. 21:05 Dabaka

Közlemény - Blog

Hogy tisztázzuk a helyzetet, most elmondom, hogy sajnos ritkán van időm és erőm új postot kirakni, de hogy ne kelljen minden megtekintés alkalmával csalódnotok, Facebookon mindig kiírom, ha új post van.

Szólj hozzá!

Címkék: blog facebook közlemény


2010.09.01. 21:56 Dabaka

Közlemény - Facebook

Elérhetővé tettem a lehetőséget, hogy ,,lájkoljátok'' a bejegyzéseket. Ha nem is kommenteltek, ezzel jelezhetitek, hogy tetszett-e az adott bejegyzés, de azt is jelezhetitek ezzel, hogy itt jártatok.

Jó olvasást továbbra is mindenkinek!

Szólj hozzá!

Címkék: blog facebook közlemény


2010.08.30. 21:38 Dabaka

Gondolatok - Pech

Hát, mégse jött össze ez a szeptember negyedikei nyelvvizsga, mert már akkor lejárt a jelentkezési határidő, amikor a tanfolyam elkezdődött.

Ez mondjuk kedves az IH-tól, mert szólhattak volna jelentkezéskor, hogy ,,Figyelj, most jelentkezz, mert lekésed!'' Ezt azért sem értem, mert szerződésben áll az IH, meg az Euroexam, még az utóbbinak az irodája is az IH-ban van...   

(Apropó, melyik határozott névelőt tennétek a/az ,,Euroexam'' elé? Mert ejtése [juróigzem] ami ugyan mássalhangzóval kezdődik, de a szó írott alakjának első betűje magánhangzó... Van ötletetek?)

Na mindegy, még igazából jól is jártam, mert a következő nyelvvizsga december tizennyolcadikán lesz, és úgy érzem, hogy jól fog jönni az a három hónap gyakorlási idő...

:D

 

UPDATE:

Sikerült, megcsináltam a nyelvvizsgát!

Szólj hozzá!

Címkék: gondolatok angol nyelvvizsga pech


2010.08.30. 21:09 Dabaka

Képek - Budapest 1.

Saját fotók, telefonnal.

Dabaka: DSC01429Dabaka: DSC01426Dabaka: DSC01422

 

Szólj hozzá!

Címkék: budapest kép saját


2010.08.17. 15:14 Dabaka

Közlemény - Back

Visszatértem, de most is kevés az időm, mert szeptember 4.-éig minden hétköznap délelőtt nyelvtanfolyamon vagyok.

Szólj hozzá!

Címkék: közlemény nyár back


2010.07.23. 22:24 Dabaka

Közlemény - Elutazás

Most egy ideig nem leszek ugyanis három hétig egymást követik a táboraim. Talán majd két tábor között fel tudok nézni.

Majd meglátjuk...

Szólj hozzá!

Címkék: közlemény nyár


2010.07.23. 21:32 Dabaka

Saját alkotás - OpCsal

Készítettem Google SketchUp segítségével egy OpCsal képet.

Az OpCsal, vagyis az optikai csalódás azt a jelenséget takarja, amikor látunk valamit, ami megcsalja az agyunkat, és olyat látunk ami nincs ott, vagy csak szimplán összezavarodunk.

No, de beszéljenek a képek!

OpCsal

                                           

És a magyarázat:

Szólj hozzá!

Címkék: pc 3d sketchup opcsal


2010.07.21. 17:52 Dabaka

Társblog

Új társblogunk van, rögtön kettő is. Az első Donkey, a másik pedig Ravasztigris blogja.

Szólj hozzá!

Címkék: blog közlemény


2010.07.20. 20:17 Dabaka

Videó - Saját alkotás

Oktatóvideó alapján készült.

Megtalálod a tutorialt itt:

http://videocopilot.net/tutorials/animating_a_still/

 

              Adobe After Effects-szel készült, és Canopus Edius 5-tel zörejeztem.               A videó alapja egy 2 dimenziós kép, melyet effektekkel 3D szerűre csináltam. Továbbiak Andrew Kramer tutorialjában, amit a fenti linken értek el.

A videó elkészítése a rövidsége ellenére kb. 4-5 órába került. Plusz egy óra volt megoldani néhány kódolási hibát. (NTSC-ből kellett PAL-ba átalakítani.) Ezután tudtam csak zörejezni. 

NTSC to PAL converter: www.blazemp.com/convert_between_pal_ntsc.htm

Tudom ajánlani, egyéb videó- és audiókonvertálásra is jó.

                        

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: pc videó after effects


2010.07.16. 08:42 Dabaka

Videó - Zene

The Ukulele Orchestra of Great Britain - The Good, The Bad and The Ugly theme

Szólj hozzá!

Címkék: zene koncert videó


2010.07.14. 22:03 Dabaka

Videó - Zene

Jason Mraz - I'm Yours 

Szólj hozzá!

Címkék: zene koncert videó


2010.07.10. 23:51 Dabaka

Videó - Saját alkotás

Az első teljesen önálló rövid effektjeim, amiket már nem oktatóvideó alapján csináltam.

Ez még csak a kezdet! :D

 

5 komment

Címkék: pc videó kezdet after effects


2010.07.06. 20:37 Dabaka

Videó - Pc Játékok Elemzés

Ezt a videót a YouTube nézegetése közben találtam. Szerintem a srác remekül elmondja a fontos dolgokat. sok új információt tudhatunk meg a játékokról. Mindenkinek ajánlom.

Szólj hozzá!

Címkék: pc játék videó


2010.07.06. 09:20 Dabaka

Első írás - Buszon

Buszon

   Fülledt levegő... de mégis, ha az ember nem tagadhatja meg önmagától, így ha ehhez a nem elhanyagolható fontosságú anyaghoz kíván jutni, valami furcsa pózba kell merevednie, nyakát az ég, illetve a rosszul lékkondicionált jármű szürke plafonja (teteje, fedele? ki tudja, még soha nem gondolkoztam el a busz eme elemének nevén...) felé, és szájával furcsán tátogva, vagy csücsörítve próbálja beszívni a levegőt, melyből egyre kevesebb található a reggeli csúcsforgalomban zötykölődő konzervdoboz fedélzetén.

Realitás

   Megállóhoz érkezik a jármű, sokan leszállnak, és páran föl. Egy olyan tizenhat-tizenhét éves hátizsákos kamaszfiú is fölszáll, mögötte pedig egy hatvan-hetven éves asszony, ősz hajjal és tömött szatyorral.

 Megüresedik egy hely.

 Mindkét szereplő az ülés felé igyekszik.

Nézőpontok

   Fiú: Jön a busz, felszállok. Látom, hogy üres egy hely, le szeretnék ülni. Egy néni is ezt szeretné. Reggel van, én meg hatkor keltem. Álmos vagyok, rosszkedvű, ráadásul első órában fizika témazárót írunk, tehát jó lenne tanulni. De ez a nénit nem érdekli. Korát meghazudtoló sebességgel csap le a helyre, könyökét az oldalamba nyomva leül, majd rámnéz, olyan „Ezek a mai fiatalok milyen udvariatlanok...'' nézéssel.

   Hölgy: Megérkezik az autóbusz. Felszállok, bár nehezen, hiszen nehéz a szatyor, nekem pedig fáj a hátam. Egy fiatalember száll fel előttem, de nem segít. Azt hogy üres egy hely, már egyszerre vesszük észre. Elindulunk az ülés felé. A fiatalember nem látszik észrevenni a hátfájásomat és a szatyromat és le akar ülni. -Bocsánat, mondom és őt félrelökve leülök. Érzem ahogy a hátam szinte felsóhajt a megkönnyebbüléstől. A szatyrot is nagy nehezen az ölembe emelem, majd ránézek a fiatalemberre. Leplezetlen undorral néz vissza rám.

    Kinek van igaza?


4 komment

Címkék: gondolatok írások buszon


2010.07.06. 07:43 Dabaka

Kezdet

És ez itt a kezdet. Az első post... Mi jöhet még?

Szólj hozzá!

Címkék: kezdet közlemény gondolatok